22 Mart 2007 Perşembe

TEL KIVIRMA : YENİ EĞLENCEM

Takı yapmak ilk heyecanını ufaktan kaybederken, yepyeni bişi öğrendim : TEL KIVIRMA.

Tabii hemen Ankara'daki Semih Yener'e gidildi bilumum tel çeşitleri ve aleti alındı. Hemen yakınlardaki taş satan dükkandan da turkuaz vs. taşlar alındı, başlandı üzerleri tellerle süslenerek kolye ucu yapılmaya. Hatta hızımı alamayıp bi de yüzük yaptım ama komik oldu, basmıycam.

Bunun zincirini ufacık turkuaz taşların aralarına minik gümüş toplar yerleştirdim. Gümüş kaplama tel de sordum olmuşken tam olsun diye ama yoktu. Gümüş rengi 0.80'lik tel kullandım.

Biraz yamru yumru oldu farkındayım ama çookk severek takıyorum.

Bunları yaparken bütün malzemeyi bi kutuya dolduruyorum, kapağına da Minnoş hanım kuruluyor. Biraz çalışmama izin verdikten sonra sıkılınca gelip kolumun üzerine yatıyor kıskanç kedim benim. Yok eğer ufak ve ses çıkaran boncuklarla çalışıyorsam ya da misinaya dizilmiş boncukları kışkırtıcı biçimde sallıyorsam zaten hiç şansım yok. Direkt atlıyor tabii ki.

Bu arada ebru kursuna başladım. Geleneksel yöntemlerle çalışacağız. Çok zevkli olacak ama çokk piss iş. Öd felaket kokuyor. Neyse kitrelerimiz hzırlanmış durumda, boyalarımız ezildi ve bekledi yeterince. Bu hafta başlıyoruz, görüntüleri sizlerle paylaşırım.

Sevgiyle kalın.





5 yorum:

  1. Ben de isterim o kolyelerdeeen.Çok güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
  2. di miiii : ))
    yaptıklarım beğenilince avaip şımarıyorum. Artık ebruları naparım hiç bişmiyorum : ))))
    Bu arada Mamuli ilegönderecektim ama daldırdım valla...

    YanıtlaSil
  3. Kolyeler çok şık olmuş. Ellerine sağlık. E tabi Minnoş'un da.:) Ebru sanatı beni hep büyülemiştir. Suya desen çizip, sonra ona hayat vermek. Hadi hayırlısı olsun. Yaptıklarını bekliyoruz.:)

    YanıtlaSil
  4. ama çok güzel olmuşlar,ellerinize sağlık.:)

    Minnoş'uma da geçmiş olsuun.:(
    ah bizim anne Lulu bebek sayısı az diye herhalde,yine kızgınlık yaşıyor.korkarım bu bebek bana kalacak.

    YanıtlaSil
  5. Fikriminincegülü,
    Teşekkür ederizz, ebru sandığımdan zormuş, anlatıcam.
    Sevgili Yağmur Damlası,
    İnanmıyorum amaLulu'nun yaptığına, yazık diil mi o minicik bebeğe? Hoş Minnoş da dışarı kaçmalar başladı diye ameliyat ettirdik, gene kaçıyor :))

    YanıtlaSil