8 Eylül 2008 Pazartesi

AH MİNNOŞ


Bi ayiliim görürsünüs

Cumartesi günü bir punduna getirip Minnoşu kucağıma alıp sevdim. O arada elime bir kabarıklık geldi. Keneden çok sivilceye benziyordu. Zaten evin içinde keneyi nerden bulacak ama gene de kaptığımız gibi veterinere götürdük. Bir değil iki tane iltihaplı minik yara varmış. Kızımı traş edince vetenilerlerimiz dediler ki, ya bu yaralar simetrik, diş izine benziyor. Ana! Bizim kız popoyu nerde kaptırmış olabilirdi ki.? İğne yeri de olamaz en son bir iğne yapıldı, o da alerjik bir şey değilmiş.
Sonuç olarak küçük bir operasyonla üzeri kabuk bağlamış yaraları açıp, temizlediler. Ve dediklerine göre tam zamanında götürmüşüz. Minnoş kabukları tabii ki yolacaktı, o zaman cılk yara olurmuş :(

Yavrusum ayılırken çişini kumuna yapmak istedi ama ayakta duramadığından (sürekli) kucağıma yaptı. (Fotoğraflar çiş faslından sonra çekilmiş olup, iş işten geçtikten sonra önlem olarak havlu serilmiştir :)) Titiz Minnoş hanım vay niye kucağa işedim diye huzursuzlanıp elimi güzelce paraladı. Bütün gece sırayla kucak nöbeti tuttuk evde. Sabaha karşı kendine geldi yavrus. Şimdilerde de bandajını açmaya çalışıyor. Herhalde bu sefer 3 gün uğraşacak :))

Antibiyotik şurup da verdiler elbette ve eklediler: içirmeye çalışın lütfen! Heh he biz iyi hastabakarıs bi kerem :) Ne yapar eder içiririz. Dün akşam Minnoş ve iki annesi olarak bizler perişan olduktan sonra karar verdik ki böyle olmayacak. 2 cc şurubu içirene kadar epey hırpalandık zira. Sabahki ilacını azıcık ekmek içine damlatıp, ton balığıyla karıştırdık :)) Çok mu akıllıyız bilmem :)))

11 yorum:

  1. Geçmiş olsun çocukaa.Yazıkım ona yav.

    YanıtlaSil
  2. Gecmis olsun..Cabucak iyilessin..Siringayla verebilirsiniz agzina..Ben bebekken oyle ilac vermistim..Biraz zorlu oluyor gerci..

    YanıtlaSil
  3. Sağol nenoni
    Sevgili Haydins, şırıngayla denedik zaten de, iki koca kadın Minnoşla baş edemedik :) Nasıl direniyor görsen. Hepimiz helak olduk yarısını tükürdü bir de.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Boncukçu, çok geçmişler olsun Minnoşçuğa.
    İlaç için en iyi çareyi bulmuşsun.Ben de hap yutturmak gerektiğinde minicik tuzsuz köftenin içine saklayıp kandırıyorum :)
    Hepimizden hepinize sevgiler,
    Ayşen

    YanıtlaSil
  5. coook gecmıs olsun.. merak ettım sımdı nereye kaptırdı totosu:)

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun. kraliçe hastalanmış, nazı az bile. şimdi nasıl?

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Ayşen,
    Kesinlikle Minnoş için de bizim için de en iyisi bu oldu. Şırıngayla içirmeye kalkınca hem çok hırpalandık hem de püskürttü. Şimdi yalayıp yutuyor şuruplu balığı :))
    Sevgili Yass,
    Valla orası bir muamma. Biz evde yokken gixzlice eve arkadaş alıyor zahir :))
    Sevg,ili Üçtemmuz, teşekkürler. İyi ama bandajdan çok rahatsız. Sıkı bandajın üzerinden göbeği fırlamış vaziyette gezecek 2 3 gün daha :)

    YanıtlaSil
  8. Artık iyileşmiştir herhalde,
    geçmiş olsun.
    İyi hafta sonları dilerim.
    Sevgiyle kalın,
    Cenk

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Warhawk,
    Evet bandajı açıldı pek biçimsiz façası oldu kızımın :) Tüyleri uzasın diye bekliyoruz.
    Sevgiyle, dostlukla

    YanıtlaSil
  10. ah canım çok geçmiş olsun. Tiger da narkoz sonrası kucağıma kaçırmıştı. pek masum oluyorlar bu halde.

    YanıtlaSil
  11. Evet Sevgili Aymen, inanılmaz masum oluyorlar, insan kıyamıyor hiç.

    YanıtlaSil