1 Eylül 2011 Perşembe

KORUK ŞURUBU İÇTİNİZ Mİ?

Bayramın 2. günü arabaya atlayıp yakınlardaki ılıcayı keşfe gittik. Hayıtlı kaplıcaları Çandarlı Dikili sahil yolunda. Orayı biraz geçince denizden kaynayan ılıca varmış. Ilıcayı beğenmedik.Suyun kaynadığı yeri kapatıp, kulübenmsi bir yer yapmışlar ama pek temiz görünmedi, girmedik. Biraz daha ilerde Bademli köyü var, sahili güzeldir, çok eskiden gitmiştik. Oraya gittik. Oh sıcak deniz:)) bir de muhteşem turkuaz rengi su.


Plaja giderken köyün içinden dolaşılıyor. O sırada gözümüze çarpmıştı koruk şurubu yazıları. Deniz dönüşü köyde mola verdik. Önce birer bardak koruk şurubu... Amann pek güzel bir tat bu. Koruk kaynatılıp şurup yapılıyormuş ama irdişah otu (bildiğimiz ıtır) ekliyorlar içine, farklı tadını veren o otmuş.Yapılışı için buradan buyrun.  Şimdii, ıtırı limonatada deneyeceğim ilk iş. Komşunu bahçesinden bir dalcık koparılıp tutturulacak Ankara'ya götürülecek:))


Koruk şurubunun ardından pide yedik, çay içtik. İkisi de güzeldi. Etraftan gelen  çatapat, mantar tabancası sesleri bizi eski bayramlara götürdü. Bozulmadan gidin. Bademli köyü İzmir Dikili'ye çok yakın. Dikili'den dolmuş ta kalkıyor. Çandarlı Dikili sahil yolunda şirin, henüz bozulmamış bir Ege köyü. Çarşısında 3 katlı ilk bina yapılmaya başlanmış bile. acele edin.

1 yorum:

  1. merhabalar:)
    ne hoş ne cici bir sayfanı bu böyle..
    samimi içten ve sıcacık..
    bayıldım paylaşımlarınıza:)
    seve seve izleyiciniz oldum hemencecik..
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil