6 Nisan 2012 Cuma

CAM GÜZELİMİZ NAZLI DOĞURMUŞ:))

Sabah kalkıp her zamanki gibi Nazlıya mama koyduk, a aa hava da sıcak ama kutuda yatmış, niye çıkmadı bu mama yemeye derkenn..
İçerden mıyk diye bi ses duyduk, ablam sanki bi minik pati de görmüşş:)) Daha fazla da bakmadık, perdeyi kapattık kuzular rahatsız olmasınn. Karnı pek minikti sanırım bir tane ama belli de olmass. Ay ne heyecan.
Ama camın altı birbuçuk metre filan bebe hemen hareketlenir mi düşer müşer, napsak?
Neyse 2 hafta gözleri açılana kadar kutudan çıkmazlar sanırım,sonra onlara balkona  tahta palet koyarız, hem saklanmalık hem güneşlenmelik. Yarısının üzerine naylon da örteriz ki daha yağmur yağar:))
bi de görseydik şu yavrusu..


15 yorum:

  1. İyi günlerde büyüt Boncukcum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederizzz, ama sabah az da olsa ses geliyordu yuvadan şimdi uyuyorlar fosur fosur:))

      Sil
  2. :)))ne güzel bir haber bu:)))oy oy oy maşallah, nazar değmesin, güle güle büyütsün yavrularını iyi ki sizler gibi vicdanlı, merhametli insanların koruması altında...sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bir tane sanırım yavrusu. Hem karnı küçüktü yok gibiydi, hem de sabah beri kutuya camın arkasından görebildiğimiz kadarıyla baktık, bir tane siyah beyaz ufaklık gördük emen:)) Pek bi mutluyyuz, şimdi çok işimiz var. Yavrunun salimen büyümesi için uğraşılacak, sonra yavrusa emin bir yuıva bulunacak, anne ameliyat ettirilecek... :)) Şimdilik ağzımız kulaklarımızda geziyoruz:))

      Sil
  3. caanımmm ben geliyorum akşama,yarın severim onu camdannn :)

    YanıtlaSil
  4. Amanda aman gözünüz aydın.Aldık bir çeyrek kuzuları görmeye geldik ama göremedik:))Zarar görmeden çabucak büyüsünler inşallah.
    Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürlerr, daha yavrusu biz de göremedik. Kutunun altına serdiğim gazeteleri patisiyle yükseltip duvar gibi yapmış anne, yavrus da o kağıt duvarın ardında. Biraz yavru ele gelsin daha uzun ve içinde duvarı olan salon salomanje bi yuva yapıcaz kuzulara:)

      Sil
  5. Ayyy ne güzel. Bebişi görünce resmini çekersiniz değil mi? Ayyy şimdi ona yuva bulmak lazım. Resim çektiğinizde hemen organize olalım, mutlu bir yuva bulalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett yaa, biraz ele avuca gelsin de. Fotoğraflarını çekip görücüye çıkaralım yavrusu. Siyah beyaz kuzumuz, baya da toramana benziyor, tek bebek.

      Sil
  6. Ay ne güzel! :)))
    Ne cici olur şimdi o(nlar), minnak minnak, yumuk yumuk gözler, oyun da yapar(lar) :)))
    Annemlerle görüşürken babam ''3 tane minnakımız oldu'' dedi :)
    Kedinin biri gelmiş, bahçeye girip, eski, ıvır-zıvır koydukları ahşap dolabın alt gözüne girmiş ve doğum yapmış.
    Bebekler orda, bir kaç gün önce dışarı çıkmışlar. Kuyruk ayrı yere gidiyormuş, patiler ayrı yöne daha... ama çok şirinlermiş :)
    Kedileri seviyorum! :)
    İyi minnak büyütmeler sana... pencereden besleyen kedi annesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anamm, kuyruk ayrı yöne, pati ayrı demek:D Çok işimiz var şimdik, bahçeden kedi kovalıyoruz habire. Kışın karda buzda ayoırt etmeksizin hem balkona hem camın dışına su ve mama koyduk bol bol. mahallenin bütün pisileri de sebeplendi. Bir kaç haftadır Nazlı hamileyse diye öbür kedilere mama vermeyi kestikk. Napalım erkek kediler özellikle hırpalar yavruyu. Şimdik birinci vazifemiz bu, kedi kovalamak. Sonra camın dışına yavru ayaklanırsa düşmesin diye teras yapılacak:)

      Sil
  7. anneyi ameliyat mı ettireceksiniz? Ama daha loğusa:(((bir üç ay geçsin..sonra depresyona girmesin..ukalalık olarak almayın olur mu bu yorumumu:((yalnız bir yavru doğurmuş ya benim de vaktiyle apartman bahçesinde baktığım kedim doğurmuştu ilk iki yavruyu doğurdu, ta akşama doğru yeniden üç tane doğurmuştu:)bayağı ara verdi iki doğum arasına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi canımm, yavrusu büyüsün yuvalansın sonra anneyi ameliyat ettireceğiz. Şimdik yavrusu da o da çokk yorgunlar zaten.

      Sil
    2. Yaa evet arkadaş da söyledi çok uzun sürermiş doğum ama nazlı akşam çıktı yuvadan. Yuvadan sanki bi tane mıyk sesi geliyor:)

      Sil