24 Haziran 2012 Pazar

BİZİM EVDE GENE BEBEK VARR:))

Valla yazlık evde de buldu bizi bi tane zeytin tanesi:)
Ya da tabii kopasıca çenem hayvandan hoşlanmaz komşulara Ankara'da arka pencerede doğan yavruyu anlatıp yol gösterdim zahir. Doğum yaptığı yeri beğenmeyip hemen arka sıradaki eve taşımış 3 yavrusunu. Ertesi gün de bizim kapalı panjurun arkasına bırakmış. Hemen altlarına gazete koydum ama 2 yavruyu götürdü. Anne de ortadan kayboldu  4 - 5 saat. Ben bütün siteyi  dolaştım, ı ıh yok. bebek bikaç günlük var yok, kaldı bizim panjurun ardında. Bi yandan  öbür kedileri kolluyorum, kovalıyorum, şimdi hepsi düşman, bebek var. Neyse baktım anne yok, ton balığını açtım, bütün sitenin kedilerini topladım ama acemi anne de geldi, hop yakalayıp yavrunun yanına koydum. Ohh neyse emzirdi. Anne birkaç gün uzun uzun kayboldu ama ne bunu götürdü, ne öbür ikisini getirdi. Onların başına bişey geldi sanırım. Annenin huylu ve acemi (1 yaşında yok daha) olmasından tırsıp 1 hafta yuvaya hiç dokunmadım. Huylanır yavruyu taşır diye. Gezete kağıdını kalınca katlayıp 10 cm kadar yüksekçe kapı yaptım. Altına da kalınca gazete kağıdı ve bez koydum.

 1 hafta sonra alıştığına karar verip, karton kutu hazırladım. Pek daracık bir yer, 1 karış var yok.




Anne gündüz bikaç sefer yavrunun yanına gidip sonra hop bahçede çimlerin üzerinde keyif yapıyor.
Neyse yavrumuz 15 günlük filan oldu. Göslerimiz açıldı, bi çirkin sormayın:))
Tabii sitedeki ufak çocuklara da yarı evcil hayvan bakımı eğitimi, yarı asabi komşu teyze azarı mevzusumuz var. Oyuncak değil o ellemeyin diye bi bağırmışım:)




 Kapıyı açar açmaz bu haldeler:)) Beni sev miyaklaması bu, aç değiller, ve mamaları var.


Bu oğlan çocuğu,  tekir cüce pek ehlikeyif:)

12 yorum:

  1. Ah bu hikayeler!!!İçim içime sığmıyor okurken. Sizin gibi hayvanseverlerle rastlaşanlar şanslı. En doğrusunu yapıp bir canı daha kurtarmışsınız. Anne bakımı görmeyenlerin hemen hemen hiç şansı yok. Annesi az da olsa emzirince paçayı kurtarmış bu bebek. Bu da sizin sayenizde olmuş. Her zaman söylediğim gibi, iyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Çok küçüktü gerçekten. Acemi de olsa anne bakımı kurtardı bebişi ama işte nereye kadar. 3 ay sonra boşalır buralar.Hepsine yuva bulmaz şansımız yok ama gözümüzün önündekiler de bakımlı olsun, ölmesin di mi:)

      Sil
    2. Aynı olay benimde başıma geldi.Kediler kendi sahiplerini seçtiklerinde uğur getirirler.Benim kızlar bir hayli büyüdü.Sitemde resimleri var.sizde o yavruyu büyütün derim.Sevgiler gönderiyorum.

      Sil
    3. Sevgili Nilgün hoşgeldin. Ah keşke bi tane daha alabilsem ama mümkün değil. Evdeki cadı paralar. Şu oğlan tekir pek tatlı aslında, 80 hanelik sitede bi tane kedisiz hayvansever çıkmadı ya.

      Sil
  2. Haydi buradan buyrun. Yeniden atağa geçeceğiz demek ki :)))
    Kocam "Kalbim kaldırmıyor hallerini, zavallıların hangi birine yetebiliriz ki, bari görmeyeyim" dedi ve facebook'da gönderilerimi engelledi bu pisiler yüzünden. :))
    Sütten kesilince haber ver de çalışalım üzerinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, aslında bir gözü kör yavru pisi varr, 2 aylık yok pekl temiz. Sitede kışın da uzun zaman kalan yaşlı çiftin kapısına bırakmışlar. :))))
      Kocana selam söyle, bizim yavruyu yuvalandırma çabaların boşa gitmediği gibi taliplerinden birine daha başka pisi de verdik. Geçen dernekten hayvansever ve 2 kedisi olan bir arkadaşımız aradı. Komşuları yaşlı kadın ölmüş, 7 aylık kediyi bırakmış akrabaları. Eve alışkın bizim arkadaşın camına yapışmış vaziyette imiş. Bizim yavrusa 4 5 kısmet birden çıktığını bildiğinden beni aramış.Sonuçta o canın da yuvalanmasına vesile oldunuz:))
      Gerçi bir yandan da nereye kadar işte, olursa oluyor, olmazsa da üzülmemek gerek. Sevghiler

      Sil
  3. oy oy şekerim seninde şansın hep zeytinden yana:))Allah razı olsun.öptük sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de sizi öptük:)) Behlül oğluşumuz nasıllar.

      Sil
    2. ay şekerim sorma,behlül normalde çok huysuz ve saldırgandı ama camdan düşüp geldikten sonra pek sakinleşti,inanılır gibi değil.kendini sevdirmeyen tırmalayan behlül gitti sevimli bir kedi geldi:)) anlamadık valla

      Sil
    3. Canım benim ya, korkmuştur kuzusu, gerne şımarır tez zamanda:))

      Sil
  4. Kıyamazlar o çirkine. Şanslı bebek ,şansı daim olsun,güzel sıcacık bir evi olsun! Nihal hanım beni engelleyenler de var sırf bu yüzden ama ne yapalım ? Elimizden ne geliyorsa ,ne kadar gelebiliyorsa artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, elimizden gelebildiği kadar elbette. İşte ankaradaki yavrusun hayatı değişti. Evlerimizdekilerin zaten keyfi sultanlarda yok:))

      Sil