28 Haziran 2012 Perşembe

İZMİR

Nenoni Çandarlı'da kaçgündür. Yüzdük uzun uzun, dubanın üzerinde uzunn sohbetler yaptık Dün de İzmir'e gittik beraber. Hadi ben kafaya koyunca gözüm görmez giderim de Nenoni de benden aşağı değilmiş:)) Bu sıcakta 50 yaşlarında iki tombilik hatun , araba olmadan ne işiniz var İzmir'de di mi?
Olsun, çok güzeldi. Kemeraltı, Pier'de öğle yemeği, tarihi asansör.
Sonra da yanan ayaklarımızı içme suyuyla serinlettik. Ohh bir iyi geldi:)

 Kızlarağaso'nda kahve içildi. Pek keyifli bir mekan.
  

 
Pier avm'deki %100 Tam deniz kenarı, esiyor da püfür püfür.  Önden zeytinyağında kapari getirmek de niye, derken zeytinmiş o minikler. Bunca yıldır Ege  sahillerine geliriz, ilk kez gördüm. Tadı hoş. Yalnız biz diyet yemeğe alışmışız ondan mı, pizza ağır geldi.
 Patiler için suyu unutmayan asansör halkına teşekkürler.
 Eski evlerin kapıları ne kadar güzelmiş. Ayrıca yazacağım kapıları. Bu da Dario Moreno sokak, Tarihi Asansör'e gidilen sokaktaki kapılardan biri.

Asamsr'ün üzerindeki cafe. Günbatımı muhteşem oluyormuş ama kalamayacağız o kadar.

6 yorum:

  1. Onca yeri gezip gezip bir turlu goremedigim sehirdir Izmir :( o yuzden icimde kaldi resmen, birileri boyle anlattikca icim gidiyor :))
    Pek guzel gorunuyor sefaniz bol olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Yurda dönüşte gelirsin. Türkiye'nin aydınlık yüzü İzmir.

      Sil
  2. Ohhh, ne iyi etmişsiniz:))Sevgili komşum Colette de İzmir'de yaşıyor. Bir gün yolum düşerse sizlerle böyle keyifli bir İzmir turu yapmak isterim. Sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bekleriz. Yaz boyu Çandarlı'dayız. Buz gibi denimizi ve kupkuru esen poyraz var. Antalya'dan gelince çok iyi gelecektir:)

      Sil
  3. Boncukçum ne güzel yerlere gitmişsin, imrendim inan ki, benim yerime de gez, Dario Moreno'yu unutmamışlar sokağa ismini vermişler bu çok hoşuma gitti çok severim, özellikle Deniz ve Mehtap şarkısını...ne güzel okur:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evi o sokakta hemen asansörün yanıbaşında imiş. Sokaktaki evleri korumuş, restore etmişler. Sokağın başına da büstünü koymuşlar. Şık olmuş, İzmir!'e yakışmış.

      Sil