16 Temmuz 2012 Pazartesi

DİBLE ÜZERİ ÇOK SICAKK

Annem pek yapmaz ya, dün bir komşumuz söz edince aklımıza düştü. Güzel fasulye burada pek bulunmuyor, kılçıklı oluyor. Güzel fasulyeyi de bulmuşken deneyelim dedik.
Buyrun yapılışına
DİBLE
Taze fasulyeyi 1 er cm kalınlıkta doğrayın.
Soğan piyazlık olacak. Nasıl desek 1 kilo fasulyeye 2 büyük soğan
1 su bardağı pirinç
Hepsi çiğden, fasulye de pirinç de
Sırasıyla fasulyenin yarısı üzerine soğan üzerine pirinç üzerine tekrar fasulye. Üzerini geçmeyecek kadar su koyduk ama sanki az lapa oldu. 




 Mumu yapalı belki oldu 8 yıl ama demli çay gibi durmuyor mu:))
Çokk sıcak bayıldık hep beraber. Neyse yarın poyraz başlıyacak sanırım. İstanbul yağışlı olunca serinliği burayı vuruyor. Ne alaka demeyin otobüsle 8 saat yol ama öyle.
 Efenimm bu da senenin ilk mahsulü biber:))  Haziran başında pazardan bir baağ biber fidesi almıştım ancak büyüdüler. En çok güneş alanı ve de çeşme yanında olanı ilk mahsülü verdi. Birkaç güne kahvaltıya koyarız aynen. Tabii acı değilse:))

4 yorum:

  1. hepsi süper olmuş kedicik de pek tatlı mavili

    YanıtlaSil
  2. Dibleyi ilk kez duydum evde de fasulye var yapsam mı acaba dedim ama sen lapa oldu biraz deyince ben de aynen lapa yaparım diye vazgeçtim:)))ben yine zeytinyağlı yapayım:))bu arada acemi anne pek şeker oh ne güzel yatmış...sereserpe sanırım sen de tatildesin güzel tatiller boncukçum...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Evet Çandarlı'da yazlıktayız.;))

    YanıtlaSil