20 Temmuz 2012 Cuma

DOMATES NASIL KURUTULUR Kİ...

Enginarlı sebze salatasına koymuştuk, pek bi yakışmıştı ama pek de yediğimiz birşey değil. Gene bir komşumuzdan özenip domatesleri kalınca dilimleyip, üzerine de az kaya tuzu serptim. Güneşe koydum.
Da, pazarda da tuzsuz yazılı domates kurusu gördüm. Bu kurusun bir bakalım, onu da denerim olmazsa...
Belki 40  yıllık pembiş tepsiye de çok yakıştılar:)

8 yorum:

  1. Domates metal tepsi de daha hızlı kurutulur :)
    Tuz olayı tamam ama tepsi: ı-ıh! :)
    Olan 40 yıllık pembe tepsinin daha açık pembeye dönmesiyle ve solmasıyla son bulacak :)

    YanıtlaSil
  2. Bir ukalalık yaparsan kızmazsınız değil mi? Domates asitli olduğu için metal üzerinde uzun süre beklemesi sağlık açısından sakıncalı olur gibi geldi bana.

    YanıtlaSil
  3. Bak şimdi, bu da doğru gibi nette de tahta ızgarada kurutun demişler hep neyse sabaha bakarım duruma:)

    YanıtlaSil
  4. Boncukçum; arkadaş haklı.
    Metal dediysem, nasıl diyorlar... Emaye?
    Küflenmeyen, asitlenmeyen, ama kesinlikle plastik olmayan-tertemiz bir tepside :)
    Arkadaş haklı, metal dediysek bildiğin tel-mel değil yani :P
    Ben beynimden geçirdim ya, anlarsın diye yazıp geçmişim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun kızlar fırın tepsisi olur o zaman. Şimdi alıp güneşe çıklarıyorum yeni tepsiyle:)

      Sil
  5. Eline sağlık canım, inan ben hiç bilmiyorum o yüzden yardımcı olamayacağım, biber, patlıcan, fasulyeyi güneşte kurutuyorlar biliyorum komşularımdan ama domatesi duymamıştım...sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Nihayet yorum sayfasını açabildim. İnternet bir yavaş, sık sık kopuyor burada. Sevgili Bücürükveben teşekkürler, bakalım nasıl olacak, sabah unutmadan kontrol edeyim domatesleri, merakla be4kliyorum ben de. Sahi bamya da kurutttuk. Ben yemem normalde ama kurusundan yemiştim geçen kış. Bu yaz da biraz kuruttum. Pek sevimli oldular kuruyunca:)

    YanıtlaSil