10 Temmuz 2012 Salı

KÖR YAVRUS

Sevgili Polimer Kil perimiz Nihal'in katkı ve teşvikiyle bir kara böcüğe yuva bulduk hatta artan kısmetlerinden birine de başka bir talihsiz pisiyi yuvalandırdık ya cesaretlendim.  Kaybolan kocaayaka  yuva bulacaktım ama o kayboldu diye boş durmak olmaz. İşte bir tane daha.

Çandarlı İzmir'deki yazlık sitede hayvansever yaşlı komşumuzun kapısına bırakılmış bu ufaklık. Evde bir önceki yavrudan kalan mama ve biberonla beslendi, şimdi evde hazırlanan yaş mamayı yiyor, tuvalet konusunda da pek titiz. Gece sitedeki, delişmen erkek kedi, sansar, hayvansevmezlerin hışmından korumak için eve alıyorlar. Gündüz bahçede koşup oynuyor. Ancak yaşlı komşularımız hem kedi limitlerini fazlasıyla doldurmuş durumdalar, hem de kışın zaman zaman İzmir ve Ankaraya gitmeleri gerekiyor. Sokaktakiler başlarının çaresine bakıyorlar ama bu ufaklığın hiç şansı olmaz.Bir gözü yok, öbürü de akıyormuş. Damla ve antibiyorik şurup vermişler. 2 aylık diyorlar ama 1 aylık gibi duruyor.Acilen yuva bulsak, evde büyüse ne güzel olur.
lalebatum@hotmail.com

12 yorum:

  1. Hemen paylaşıyorum. İyi şanslar kedicik!

    YanıtlaSil
  2. twitterda ve hayvan grubumuzda paylaştım. Ama kocaayak ama :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçim sızlıyor ufaklığa ya, bari bunun şansı yaver gitsin. Hem de şu hayvansevmezlere inat:)

      Sil
  3. İnş. Güzel yürekli bir insan çıkar.

    YanıtlaSil
  4. Yettim Lale'ciğim. Haydeeee kedici geldi haaanııım :))))
    Facebook'da paylaştınsa göremedim, beni bir etiketleyiver. Bir iki de resim mailler misin, şöyle damardan işleyecek cinsten. Hemen faaliyete geçelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaninn ne çok sevindimm:)) jausevin mail adresine e-posta yolladım, bu sefer kendim halledebileyim diye ama ses çıkmadı. Bir de dünden beri internet bağlantısı kesildi. Arıza varmış, kaç günde yapılır belli değil. Kasabaya gelip internet cafeye oturdum sonunda. Hemen faceden etiketliyorum. 2 fotoğraf var düzgünce, biri bu. Uykuyu ve seni öptük.
      Lale

      Sil
  5. Çok üzüldüm Kocaayak'a, inşallah bunlar kurtulur. Çabalarınızdan Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölüsü de yok ya, neyse gitti gider.
      Bu mıncırık için heryerde paylaştım ama hiç ses çıkmadı. Çok umutluydum oysa, İzmirden biri çıkar bu tatlı şey için diyordum.

      Sil
  6. hemen bloğumda paylaşıyorum bu yavrucak evsiz kalmasın canım yaa kıyamam :(

    YanıtlaSil
  7. lütfen izmirde illhi birisi çıkar LÜTFEN .................

    YanıtlaSil