4 Temmuz 2012 Çarşamba

BİZİM EVDE MAYMUN VARR:))

Kuzey Ege'nin rüzgarını bilen bilir. Hele Çandarlı'da yaz boyu eser. Komşumuzun denizci olan eşi, Çandarlı açıklarına geldiklerini rüzgarın sesinden anlarmış.
Terlemiyoruz, sıcaktan hiç bunalmıyoruz ama karşılığında denize de giremiyoruz. Çünkü bildiğiniz buzlu su. Hani sarhoş ayıltan derler, o türden.

Dün akşam rüzgarın azalmasını fırsat bilip sahile indik. Gece dönünce her zamanki gibi camın dışında, panjurun içindeki kutusunda büyüyen yavrusu kontrol etmeye gittim ki, amanin kutudan dışarı çıkmış yavrus. camın dışında geziniyor...Üff ya  düşer bu... Napsak, şuraya daha yüksek karton koyayımi hah çıkamaz şimdi... 

Camın hemen altına yere limon kasası üzeri karton kutudan yuva yapmış, hem rüzgarı kessin, hem korunaklı olsun diye yanına karton da yapıştırmıştım ama anne yüzüne bakmıyordu. Sabah baktım ki, anayla kuzusu aşağı yuvaya taşınmışlar:). Yürüyüşe gidip geldik amanin beyaz üzeri patchwork dişi kedi, o da yeni doğurdu sanırsam ama bebeleri yok ortalıkta. rahat vermiyor anayla kuzusuna. Kovaladım filan ı ıhh. Kararlı. Sonuçta anlaştık, anayı da yaladı, yavrusunu da . Şimdi anayla patchwork çimlerin üzerinde yavrus da limon kasasının altında uyuyorlar. 

Koca ayaklı bir komik maymunum ben:)
Yavru bildiğiniz maymun. Kıçını doğrultup yürüyemiyor bile:)) 10 cm lik limon kasasına tırmanışı var:)) Neyse yavrunun yüzü suyu hürmetine en bi pinti komşumuz bile süt verdi pisilere sabah:))

16 yorum:

  1. Ben o patileri yerim komik kedi seni, hep mi araplardan şansımız açık, hadi buna da bir sahip çıksın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah şansı öbürü kadar sçık olur ama yazlıktayız, zor biraz ya bakalım

      Sil
  2. Ayyy, bu yavru şirinlik muskası:)))Annecik de nasıl bakıyor...Ömürleri uzun olsun inşallah!

    YanıtlaSil
  3. Çok şekerler, bütün kedilere aşığım ben.

    KEdicikler demişken mama hediye çekilişimize katılmak isterseniz buyrun derim:)

    http://asabibakire.blogspot.com/2012/07/evet-surpriz-cekilisimize-hosgeldiniz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen geliyorum çekilişe, bakarsın anne kedinin kısmetidir.

      Sil
  4. Ciddi ciddi koca ayaklı :D

    YanıtlaSil
  5. O kocaman patiler ne? :)
    Minicik ayaklarıyla 40 numara pabuç giymiş çocuklar gibi :)
    Çok maymun bu hakikaten, çok sevimli Boncukçu! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ama hava kararıyor ve salak kocapatili terasınyanındaki düzayak bahçeye iniverdi. Anası bi yandan analığı patchwork kedi öte yandan sahip çıksalar bari. Nasıl akıl edip alamadım bi koca kutu. Gülün basmıştı oysa, gece dik koyuyorum kutuyu diye. Bende bu evhan varken iyi ki kendim doğurmamışım:))

      Sil
  6. oy oy oy bu hakikaten maymun ya.anneye bak kuzusuna bak.Allahın mucizesi bunlar valla:)Allah razı olsun senden de.mucukssss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de anneanne herhalde var ki sorma gitsin:) b aşgardiyan mübarek, ne kadar yabancı kedi varsa bastı patiyi:)) Gene de ortalık sayılabilecek bir yerdeler. Keşke derin büyük kutu bulsaydım sen,imn yaptığın gibi yavru kaçıp gidemezdi. Hoş burda da limon kasasının kenarları kartonla kapalı köşesine gidip yatıyor ya, ... Rüzgar çıkarsa da kutuyu çeviririm rüzgara ters köşeye artık yapıcaz bişiler. 1 ayı atlattı bebiş. 2 ayı da bitsin yuva arayacağım:)

      Sil
  7. Maşallah çok güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok tatlılar, annem bile sabahın altısında kalkmış yavrusu kolaçan ediyor:)

      Sil
  8. Patileri iriyse o büyüyünce iri bir kedi olacağının belirtisi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdik küçüküm ama panter olucam :))

      Sil