8 Ocak 2013 Salı

SOĞUK

Kış bastırdı. Arka bahçedeki cam güzelimiz Nazlı ve yavrusu için bu sene de kutu hazırladık. Aslında ön camdaydılar yaz sonunda, orası çıkmanın altında ama yerden yüksek ve sokak önü ne olsa, köpek var, araba var...
Arka bahçemiz ise kapalı, sokağa çıkışı yok. Kedilere mahsus. Bir ay oluyor, bir sabah baktım ki Nazlı ön camdaki yavrusunu da alıp gelmiş arkaya. Apartmanlar bitişik olduğundan epey dolaşıyor:) Neyse hemen mesajı alıp yuvalarını arkaya hazırladık.işi ilerletip demirin iç kısmını boydan naylonladık. İki yanı açık oradan girip çıkıyortlar. Yuvalarının üzeri ise pek sefalı oldu.



10 yorum:

  1. Nazlı çok tatlı yaaa, Tekir mi annesi? İkisi de büyük resimde...yoksa yavru resimde yok mu? Boncukçum bu iyiliklerin sana hep iyilik olarak geri dönecek inan...bu tatlıları burunlarından öptüm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekir anne, öbürü yazın doğmuş kuytularda, pek yabani.

      Sil
  2. Pek güzelmiş bu maymunlar. Bizim sokakta 3 tane kasayı üstüste koyup, dışını naylonlamışlar, içlerine de kumaşlar koymuşlar, her katta 2'şer kedicik sarılıp yatıyorlar. Dün de birisi strafor tabakaları bantla birleştirip kocaman bir yuva yapmış, onun içine de en az 4 kedi sığar. Muhtarın bahçesinde de 2 yuva var. Görünmez bilinmez bir anlaşmayla hepimiz boşalmış mama kaplarını dolduruyoruz, umarım kışı atlatır bebecikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel. Eski evlerde kömürlük olurdu, kuytular olutrdu bahçelerde.m Apartmanlarda hiç sığınacak yer yok, yapmazsak açıktalar yavruslar.

      Sil
  3. ayyyy kurban olurum ayollllll.şahanesinizzzz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sizlerden heveslenip yapmıştım ilk geçen kış:)

      Sil
  4. Yav şu camdan içeri bakan suyata baakkk..ne tatlı yaa...

    YanıtlaSil
  5. Aman bu kediş benim kedime ne kadar benziyor Allahım.. Bayıldım ben... Sizin bloğunuzu hemen takibe aldım.. Kedişleri çok sevdim..:))
    Eğer siz de benim bloğuma buyurur gelirseniz çok çok memnun olurum.. Çok çok selam ve sevgilerle...:))
    http://kediminhobidefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. sahi boncukcum ben bloglara geri dönüş yaptım.:) ama yeni bir sayfayla..))

    YanıtlaSil