20 Kasım 2006 Pazartesi

MİNNOŞ VETERİNERLE TANIŞTI





Nenoninin omuzu da amma da rahatmışş :))


Cumartesi günü Minnoş’u veteriner hekimi ile tanıştırdık. Bir hafta önce evine gelirken yol boyu omuzumda gıkını çıkarmayan sevgili kedimi evden bu ilk çıkışında kafese tıkmaya gönlüm razı olmadı. Ağzı açık bir çanta hazırladım Minnoş için. Çantayı gören ve kedi yetiştirmede deneyimli olan ablam, ağzı fermuarlı bir çantada götürmem için ısrar etti. İyi ki etmiş... Zira Minnoş yol boyu takside çantadan çıkmak için her yolu denedi. Bu çırpınmalarına gönlüm razı olmadı tabii ve sadece kafacığının geçeceği kadar araladım fermuarı. Böylece öğrenmiş oldum ki, kediler kafalarının geçtiği her yerden geçebiliyorlar :).

Veteriner Minnoş’u muayene ettikten sonra karma aşı yapılması gerektiğini söyledi. İlk iğnede pek bişi anlamadı ama ikincisinde canı fena yandı ve elimi de o can havliyle bütün gücüyle ısırdı. Hemen ardından ağzına sokuşturulan parazit şurubunun son damlarını ise yüzüme püskürtüverdi.

Kimlik kartı da çıktıktan sonra sıra geldi Minnoş’u tekrar çantaya yerleştirmeye. Keşke bir kare çekseydim. Çantanın iki yanına dört ayağıyla sıkıca tırnaklarını geçiren Minnoş, cama yapışmış Garfield pozunda, çantaya girmeye hiç niyetli görünmüyordu. Bir dahaki veteriner ziyaretimizde kesinlikle bir taşıma kafesi edinmiş olacağız, başka yolu yok.

Aşının yol açtığı halsizlik ve zaman zaman yükselen ateş ise bize yaradı, günlerdir doğru düzgün sevemediğimiz Minnoş bütün haftasonu kucağımızda, yanıbaşımızda mırıl mırıl sevdirdi kendini.

2 yorum:

  1. Nenoni orada demek:)) Ohh maşallah, bacı bacı oturun bakalım. Anneniz nasıl oldu hanımlar, umarım herşey yolundadır, sevgileerr..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Sevgili Cadı,
    Annem dün ameliyat oldu, durumu iyi.
    Bu arada minnoşla oynamaktan başka bişeye fırsat bulamıyoruz.

    YanıtlaSil